Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Απολογισμός Δράσης EU Code Week 2021

Για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2021 - EU Code Week 2021, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού υλοποίησε στο διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 31η Οκτωβρίου την Εκδήλωση "Coding is Fun - Ο Προγραμματισμός είναι Διασκέδαση", η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο εδώ: 

https://codeweek.eu/view/371788/coding-is-fun



Όλες μαθήτριες και όλοι οι μαθητές, όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες που στόχευαν στην εξοικείωση με Βασικές Αρχές Προγραμματισμού (Basic Principles of Programming) και στην καλλιέργεια της Υπολογιστικής Σκέψης (Computational Thinking).

Οι φετινές δραστηριότητες αφορούσαν:

  • Σειρές μαθημάτων στο Code.org.
  • Pixel Art κωδικοποίηση. 
  • Προσομοιωτής Beebot και προγραμματισμός του ρομπότ Beebot.
  • Επαυξημένη Πραγματικότητα με την εφαρμογή Quiver.
  • Προγραμματισμός με Scratch.

Με τη συμμετοχή τους στη Δράση αυτή επιδιώκουμε οι μαθήτριες/μαθητές να μάθουν να επιλύουν προβλήματα, να προτείνουν λύσεις, να δημιουργούν απλά προγράμματα, να παίζουν, να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στις λεγόμενες "δεξιότητες του 21ου αιώνα" που θεωρούνται ουσιώδεις για τα σημερινά παιδιά και τους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου.

Ολοκληρώνοντας τη φετινή Δράση μας, ευχαριστoύμε θερμά όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές μας για το ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό και τη συνεργασία τους. 

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από τις φετινές δραστηριότητές μας και το Πιστοποιητικό μας. 

Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015