Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

PhotoCollage: Δημιουργία κολάζ φωτογραφιών

Πολύ συχνά θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κολάζ φωτογραφιών για να τις παρουσιάσουμε π.χ. σε μια εργασία μας, σε ένα έργο eTwinning, στην ιστοσελίδα του σχολείου ή στο Ιστολόγιο Πληροφορικής. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν πολλά εργαλεία στο Web, κάποια από αυτά με περιορισμένες δυνατότητες στη δωρεάν έκδοσή τους.  

Σήμερα θα δούμε την εφαρμογή Photocollage που θα τη βρείτε στον σύνδεσμο:


Η διαδικασία δημιουργίας του κολάζ είναι απλή. Επισκέπτεστε την εφαρμογή και εφόσον έχετε διαθέσιμες τις φωτογραφίες σας σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σας, στη συνέχεια τις "ανεβάζετε" στο Photocollage είτε από την επιλογή browse ή κάνοντας Drag & Drop (σύρε & άφησε) ή από την επιλογή Add Images του μενού.  


Στη συνέχεια, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα πρότυπα (Template) ή το μαγικό ραβδάκι (AutoCollage) για να δημιουργηθεί το κολάζ σας. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε μέγεθος και προσανατολισμό στις φωτογραφίες σας, να επιλέξετε το φόντο και να προσθέσετε αυτοκόλλητα (Stickers) ή φατσούλες (emojis). 

Στο τέλος, αποθηκεύστε το κολάζ σας στον υπολογιστή σας από την επιλογή Save As Image.

Δείτε το δικό μου κολάζ με τις φωτογραφίες από τη δραστηριότητα "Ζωγραφίζουμε και ζωντανεύουμε το ηφαίστειό μας". 


Μαρκέλλου Πηνελόπη

Είμαι η Πηνελόπη Μαρκέλλου. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να παραμείνω παιδί. Όμως μεγάλωσα οπότε έγινα καθηγήτρια Πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο για να νιώθω και εγώ λίγο παιδί! Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη θάλασσα και όλα τα gadgetάκια…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright @ 2015